Har du också någon favoriträtt? Hos oss är det absolut ”Grekisk pytt i panna”
Har du ätit det någon gång?
Om inte så borde du verkligen testa, smidigt att göra dessutom.
Det är en rätt med en härlig färgblandning av godsaker och förstås mycket smak av vitlök 🧄 både i den magiska såsen och i marinaden.
Om du inte redan testat måste du verkligen göra det. Jag garanterar dig att du inte kommer att bli besviken.
Dessutom kan den förberedas redan dagen innan, bra va?
Grekisk pytt i panna recept för 4personer
1 fläskfilé
1,5 dl olivolja
2 msk soja
2 klyftor vitlök
8 stora potatisar
Salt
Chiliflakes
1 röd paprika
1 gul lök
1 rödlök
20 körsbärstomater
150 g fetaost
Grekisk pytt i panna sås
2 dl crémefraich
2 msk majonäs
1 tsk Italiensk salladskrydda
1-2 klyftor vitlök
Gör så här:
1. Skär fläskfilén i 1-2cm tjocka bitar.
2. Blanda ihop olivolja, soja och pressad vitlök till en marinad.
3. Häll marinaden över köttet och låt blandningen stå i kylskåp i minst en timme, men gärna längre.
4. Gör såsen genom att blanda ihop creme fraiche, majonnäs, italiensk salladskrydda och pressad vitlök. Ställ såsen i kylen och låt dra.
5. Tvätta potatisen och skär den i klyftor, lägg dem sedan i en form.
5. Strö över salt och chiliflakes.
6. Sätt in formen i ugnen, 220 grader i cirka 20 minuter tills den blivit mjuk och fått lite färg.
7. Klyfta löken och paprikan i bitar och lägg över potatisen.
- Lägg därefter köttbitarna ovanpå detta och häll även över marinaden.
- Lägg på fetaosten som du tärnar och även tomaterna.
- Sätt in formen i ugnen ytterligare 20-30 minuter, tills fläskfilén är genomstekt. Servera sedan pytten med den goda såsen och njut.
Lycka till!
Om du gillar denna Grekiska pytt i panna, kolla då också in denna fantastiskt goda och enkla smörgåstårta med tonfisk.