Om du gillar smörgåstårta och tonfisk vill du inte missa denna fantastiskt goda och dessutom enkla smörgåstårta med tonfisk.

Du kan med fördel göra den dagen innan och låta den stå till sig till dagen efter för en ännu saftigare  smörgåstårta.enkel smörgåstårta med tonfisk på hönökaka

Recept på smörgåstårta med tonfisk för 4personer

2 paket runda hönökaka/ polarbröd ( tre lager) 

Röra: 

4 burkar Tonfisk
2,5 dl crème fraîche
2,5 dl turkisk yoghurt
2,5dl majonäs
1,2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
6 st hårdkokta ägg
1 liten purjolök

Garnering: 
3 st tomater
4 st ägg
300g färdigskalade räkor
Gurka
Dill  tonfisk smörgåstårta på hönökaka

Gör så här: 

* Skala och hacka alla äggen till röran samt skölj och hacka purjolöken i små bitar.

* Rör ihop alla ingredienser till röran och blanda ordentligt.

* Lägg ett lager med bröd på ett stort fat och bred ut röra på brödet, lägg sedan dit nästa två lager med bröd och bred ut röra även på dessa.

* Skala äggen och hacka dem och tomaterna i småbitar.

* Garnera genom att lägga ut de hackade tomaterna runt om ytterkanten på tårtan och där innanför de hackade äggen och slutligen räkorna i mitten.

* Garnera sedan med gurka och dill.

Ät och njut av den goda smörgåstårtan

Lycka till!

Om du gillade detta recept kolla också in denna fantastiskt goda och enkla gregiska pytt i pannan. 

enkel smörgåstårta med tonfisk