Denna artikel innehåller annonslänkar för Odla och Wexthuset

Dahlior är verkligen ett måste i min trädgård och det finns några som enligt mig är de allra vackraste dahliorna. Det viktiga för mig vad det gäller dahlior är förutom att de är av vackra sorter i fina färger och utföranden att de blommar rikligt så att jag förutom att ha dem i rabatten kan plocka dem och använda i vackra buketter. Då är det också viktigt att det är dahlior av sorter som har långa stjälkar för att passa bra att ha i buketter.

Har i detta blogginlägg samlat ett helt gäng med dahlior som verkligen är mina absoluta favoriter.

Om du vill ha tips på hur du enkelt förodlar dahlior i plastpåsar, spana då in det här. 

champange vacker dahlia cafe au lait

Dahlia Cafe au lait

Denna Cafe au lait champagnefärgade jättedahlia har mycket dekorativa stora blommor. Den har under de senaste åren blivit en väldigt populär dahlia. En perfekt dahlia med sina långa stjälkar att sätta ensam i en vas eller att använda i vackra blomsterbuketter ihop med samma sorts dahlior eller blanda upp med sorter av alla de möjliga färger då denna dahlia passar så väl ihop med rosa, röda, korall eller oranga blommor.

Cafe au lait dahlians blommor blir cirka 20-25 cm i diameter och plantans höjd cirka 1meter.

Om du är sugen att ODLA DAHLIOR I KRUKA, spana då in allt du behöver veta om det här.

 

aprikos vacker dahlia peaches

Dekorativ Dahlia Peaches

En aprikosrosa bolldahlia som har en färg som är ett mellanting mellan rosa och aprikos. En mycket vacker färg om du frågar mig som kan kombineras ihop både med blommor åt de mer rosa och det aprikos hållet beroende av tycke och smak.

Jag gillar att kombinera denna ihop med ljusrosa och champangefärgade blommor så som dahlian cafe au lait och syren hortensia som skiftar åt det rosa beiga hållet.

Plantan har en höjd på cirka 100cm och dess blommor en storlek på cirka 10cm.

 

vacker dahlia sweetnathalie

Dahlia Sweet Nathalie

Sweet Nathalie har ljusrosa fina blommor som passar lika fint i rabatten som att plocka av till snitt och använda i vackra buketter. Sweet Nathalie är en favorit av dahlior som följt med länge i min blomsterrabatt då den är lätt att tycka om och kombinera ihop med andra blommor i vackra buketter.

Blommorna blir kring 10-15 cm stora och plantans höjd kring 100cm.

 

Vacker vit dahlia kaktusdahlia

Dahlia My Love kaktusdahlia

Vit härlig dahlia med smala taggigt spretiga blomblad. Gillar denna kaktusblomma som ser ut som en taggig vit boll vilket också gör att den är så fin att blanda ihop med blommor av andra mer kompakta eller skira utformningar. Fantastiskt när man kan blanda olika former och färger av blommor i en blomsterbukett.

Denna vita kaktusdahlias blommor bli cirka 10-15 centimeter stora och växer sig kring 120cm hög. 

 

Vit stor vacker dahlia white perfection

Dahlia White Perfection

White Perfection dahlia har i en klassisk form med stora pampiga blomma på cirka 25cm i diameter. Denna vackra vita dahlia är något gräddvit i blommans mitt och mer vit i färgen i dess yttre blomblad.

White Perfection dahlia är en riktig favorit av dahlior i min trädgård då den är maffig i dess blommor och lika fin att ha en ensam stående i en vas som att sätta ihop dem i vackra buketter. 

Plantans höjd växer sig cirka 100cm hög och som de allra flesta dahlior trivs denna att stå i soligt till halvskuggigt läge och vid torrt väder mycket vatten.

 

vacker fin Dahlia Pompon Wine Eyed Jill

Dahlia Pompon Wine Eyed Jill

Pompon Wine eyed Jill är en ljusrosa/ aprikos dahlia med inslag av lite lila. Låter speciell när man beskriver den men väldigt vacker då den kan skifta åt alla de möjliga färger beroende på vad du sätter där till. Pompon Wine Eyed Jills blommor blir cirka 10 cm i diameter och plantans höjd ca 100cm.

 

vackraste dahlia dekorativ mats

Dahlia Decorative Mats

Denna dahlia Mats har en spännande färgkombination med sitt spräckliga utseenda. Men sin gult honungsfärgade botten och sina spräckliga inslag av vinrött och där dess blomblad i ytterkanten övergår i vitt. Dessa dahliablommor har en storlek som kan blir ca 15centimeter och en höjd på 100cm.

Mats blommor passar också väldigt bra som snitt i buketter och fina att kombinera så väl till vitt, gult, aprikos som till mörkt röda blommor. En härlig blomma att ha planterad i sin rabatt.

 

vacker dahlia dark spirit

Dahlia Dark spirit

Dark spirit är en mörk svartröd dahlia med blommor likt bollar som har en storlek på 8- 10 centimeter. Väldigt dekorativ med sina mörka blommor som passar utmärkt att blanda in i buketter eller bara låta stå som de är i blomsterrabatten. Härligt att ha några blommor som sticker ut lite ifrån de flesta som annars är mer dova i färgerna.

Dahlian Dark spirit blir kring 100cm hög.