Gillar du att pyssla? Vad passar då bättre så här till påsk än att göra eget påskpyssel? Fina påskägg i vackert papper som du kan hänga i ditt påskris. Eller varför inte lägga ett gäng i en vacker skål för att få till en härlig påskstämning.

Om du vill göra påskägg i papper har du hittat rätt, här hittar du nämligen mallar och instruktioner för hur du gör dina egna påskägg i papper.
Längst ner i detta inlägg hittar du dokument du kan skriva ut för att göra dina egna pappers påskägg. 

Ett enkelt påskpyssel du kan göra ihop med andra vuxna, barnen eller varför inte samlas ett gäng väninnor och påskpyssla tillsammans?

I det här blogginlägget ger jag dig steg-för-steg-instruktioner om hur du gör dina egna påskägg av papper.

papperspåskägg pyssel DIY

Detta behöver du för att göra påskägg i papper:

  • Dokumenten med pappersäggen längst ner på denna sida.
  • Sax
  • Symaskin med tråd eller nål och tråd
  • Papperslim
    Om du vill:
    Lim och lösglitter du kan dekorera kanterna på de vita äggen.

Så här pysslar du dina egna påskägg i papper

1.Börja med att skriva ut dokumenten som finns längst ner i detta inlägg, du kan välja på prickiga ägg, med text eller helt enfärgade. Om du väljer de mönstrade äggen tänk då på att skriva ut så att de även blir mönster på baksidan av papperna.

Påskägg papper pyssel

2. Klipp ut äggen, för att slippa klippa så mycket brukar jag klippa ut sex blad åt gången, det går åt tolv stycken blad till varje ägg. 

3. När äggen väl är utklippta lägg då de tolv styck lika dana pappersäggen på varandra och sy med symaskin eller om du inte har tillgång till en för hand ihop dem alla i mitten av äggen, uppifrån och ner.

pyssla påskägg

4. Det är bra om du här kan lämna långa ändar av trådarna i ovankant som du kan knyta ihop och använda till upphängningen. Om det inte skulle fungera kan du senare sy fast en tråd för upphängning.

5. När du sytt ihop mitten på alla pappersäggen är det dags att limma ihop dem. Sätt då en liten klick lim högt upp mellan två papper, fortsätt sedan att limmar ihop varannan del uppe och varannan nere tills du kommit hela vägen runt ägget. Det är bra att man håller ihop pappret en liten stund efter att man limmat så att de verkligen fäster eller att man sätter fast ett litet gem tills limmet verkligen torkat.

6. Om du vill kan du nu i kanterna på dina ägg ta lite lim och strö på lite glitter för ännu festligare påskägg.

påskägg i papper

Nu är dina vackra ägg redo för att hängas upp i påskriset!

Här kan du hitta andra DIY pynt med mallar att skriva ut!

papperspåskägg

FAQ

Hur många ägg blir det på ett papper med mallar?

På samma dokumentet med ägg blir det totalt nio stycken pappersägg med du behöver totalt tolv styck blad för att göra äggen. 

Kan man göra dessa påskägg i papper av tapet ett annan typ av papper?

Ja, det går utmärkt att skriva ut mallarna och rita av dem på ett annat mönstrat papper så som en vacker tapet.
Tänk på att om du vill ha samma mönster på hela ägget behöver du limma ihop så även baksidan av papperna har samma mönster. 

Hur lång tid tar det att göra dessa påskägg?

En uppskattning är att ett ark med nio påskägg tar drygt en timme att pyssla ihop.

Vad gör jag om jag inte har tillgång till en skrivare?

Om du inte skulle ha tillgång till en skrivare att kunna skriva ut påskäggen på kan du rita av äggen genom att lägga ett papper mot din skärm och sedan använda äggen som de är eller ha som mall och rita av på ett annat vackert papper.

Passar dessa pappersägg som ett påskpyssel för både vuxna och barn?

Dessa ägg i papper är ett perfekta pysslet både för barn och vuxna. Ett perfekt DIY påskpyssel så här tiden innan påsk. Kanske på en träff ihop med väninnorna, en fin vän, barnen eller ihop med barnen i skolan.

Här kan du hitta mer DIY pynt med mallar och instruktioner 

DIY påskägg i papper pyssel