Hur härligt är det inte att till nyår träffas kring en vacker nyårsdukning? Nyår är verkligen den tid på året då festligheter och glitter ställs på sin spets. En högtid då man vill träffas och ha det trevligt tillsammans i någon extra fin outfit, äta något riktigt gott som det lagts ner lite extra eftertanke och omsorg på.

Allt detta kring en festlig fin nyårsdukning, ett bord som går i lite extra glamoröst tema.

festlig nyårsdukning

Nyårsdukning inspiration

Man behöver inte vända in och ut på sig själv för att nyårsdukningen ska bli det där lilla extra som dina gäster höjer på ögonbrynen för. Ett bra enkelt sätt att göra en fin nyårsdukning är att använda sig av färska blommor, vackert porslin, fina servetter och höga ljus.

Dukade i år med mitt porslin som jag älskar, då både med stor tallrik till huvudrätten, assiett till förrätten och en skål ovanpå det som bara fick stå med servetten och blommor i för dekorations skull.

Sedan behövs det inte så mycket mer dekoration än ljus, som här i form av höga i ljusstakar, blockljus och värmeljus i vackra värmeljuskoppar i glas.

festlig nyårsdukning blommor

festlig nyårsdukning blommor

Vika servetter till nyårsdukning

Ett enkelt sätt för att få till nyårsdukningen på höjden är att vika ihop två servetter på höjden. En väldigt enkel servettvikning som här fick sig en extra touch då en silverstjärna placerad på en grillpinne fick pryda spetsen av vikningen och blev pricken över i:et med sitt glamorösa utseende.

Dessa glitterstjärnor ihop med vackra silverkulor och ljus gjorde hela denna vackra nyårsdukningen.

Om man sedan skulle vill ha en lite extra glammig nyårsdukning i silver eller guld kan du enkelt blanda in detta genom att lägga ut stjärnor eller en vacker stjärnslinga i samma tema på bordet.

tips på nyårsdukning silver

vika servetter nyårsdukning

Nyårsdukning blommor

Vad kan vara mer dekorativt på nyårsbordet än stora vackra vita blommor? Den vita julstjärnan som snittblomma ihop med eukalyptus passar då utmärkt att pryda bordet med så här till nyårsdukning. Allt det gröna ihop med det vita som ljusar upp blir en mycket vacker kombo.

Tips!
För att julstjärnorna ska hålla länge som snitt är ett bra tips att doppa stjälken i kokhett vatten i cirka 20 sekunder och placera sedan i en vas med kallt vatten.
Stjälken har nämligen en vitaktig vätska som annars läcker ut och sätter igen snittytan vilket kan gör att blomman inte kan suga upp vatten.
Med hjälp av detta heta vattenbad behåller den förmågan att suga upp vatten och håller på så vis mycket längre. 

inspirerande nyårsdukning blommor nyårsdukning blommor och inspirerande bordsdekoration nyår

Nyårsdukning med vit duk och tulpaner

Ett annars säkert kort till årets nyårsdukning är att duka på en vit linneduk. Det vita underlaget ger dukningen en lite extra lyxig känsla.
Att toppa dukningen med vackra krispiga vita tulpaner är ett säkert kort till en vacker nyårsdukning.

I denna dukning använde jag papegojtulpaner som gjorde att dukningen fick ett ännu mer unikt utseende. 

inspiration nyårsdukning tips på hur man kan duka

Nyårsdukning silver

Hur vackert är det inte med en nyårsdukning som går i silver. vackra silverkulor ihop med spanskmossa som också den är silvergrå i färgen.

Här har det dessutom blandats med silvriga ljusstakar som förhöjer den härliga nyårsstämningen. 

Denna silvriga dukning kan lika väl dekoreras i guld. Använd då gulddetaljer istället för silver för en ännu mer glammig känsla.

Inspiration nyårsduknikng silvernyårsdukning silver med strärnor

Andra tips på nyårsdukning och inspiration

Andra bra tips att tänka på till nyårsdukningen är att använda mycket silver guld och ljus så som stearinljus eller ljusslingor som får din dukning att glänsa och få den där lilla extra touchen.

Genom tiderna har jag gått igenom ett antal nyårsdukningar, jag hoppas att du här ovan fått se inspirerande bilder på nyårsdukningar som kan ge tips och idéer till just din års nyårsdukning.

Kolla här för att se inspiration till vackra juldukningar. 

Önskar dig ett Gott Nytt År!