Det enda rummet vi inte har renoverat sedan vi flyttade in i vårt hus är en inglasad altan. Det var inglasat redan i från början.

Dock har det målats om och fixats till en del. Väggarna som förut var röda målades om i vitt och golvet som var ett mörk trägolv fick en ljusgrå lasyr.

Egenbyggt plankbord till uterum ​

Vi letade länge efter ett stort bord till vårt uterum men kunde inte hitta något som vi fastnade för. Kom därför på att vi skulle bygga ett.

Vi hittade av en slump ett gammalt flak till en hästkärra som vi köpte. Bottnen på kärran blev perfekt som bordsskiva då det lastats sten och annat på det och därför hade det fått en underbar yta som vi bara behövde rengöra och lite lätt slipa till.

Kryssbenen byggde vi av gamla bjälkar som vi sparat ifrån renoveringen av vardagsrummet.

Sedan kom vi till frågan om vad vi skulle ha för stolar kring bordet. Hade tänkt mig korgstolar men kunde inte hitta de jag sökte. Kom därför av en händelse på att det finns många begagnade korgstolar lite här och var att köpa.

Jag började att leta och hittade både vita och i rottingfärg på diverse olika ställen. De rottingstolar som inte i från början var vita sprayade jag med vit sprayfärg.  Alla korgstolarna hade lite olika utseende men det tyckte jag bara blev charmigt då jag inte gillar när saker blir för strikta.

Fåtöljer med fotpall i rotting​ till altan

Bredvid det stora bordet med korgstolarna ville vi ha något bekvämt att kunna sitta och njuta i. Vi letade länge och efter mycket letande  hittade vi till slut det vi sökte.  Två  korgstolar med tillhörande fotpall i rotting ifrån Hillerstorps trä.

De blev perfekta och för att få dem extra sköna köpte vi till två vita stora fårskinn. De är så sköna att sitta i och vi sitter ofta där och läser, vilar eller bara chillar.

Om du vill se mer ifrån vår gård följ oss gärna på instagram @inspiration_bybjork