Visst är det härligt med en vimpel girlang till julgranen? Jag har under många år nu hängt upp min egengjorda. En vit girlang till julgranen med fina små vimplar med noter på.

Det känns lite nostalgiskt då den påminner lite om de där girlangerna man hade förr med svenska flaggan i sin julgran, minns så väl att min morfar hade en sådan.

Jag har även förutom i julgranen under jultid njutit av vimpel girlanger på fler ställen så som hyllor, skåp, väggar och som bordsdekoration.

Om du vill göra en egen girlang med vimplar har du hamnat helt rätt, här kan du välja på vit girlang till julgran eller en med vackra notmönster samt om du vill ha din vimpel girlang med en eller två spetsar.

Häng med här för att se hur du tillverkar din egna girlang med vimplar.

 

 

Så här tillverkar du din julgransgirlang:

  1. Börja med att bestämma vilken vimpel girlang du vill göra och skriv ut a4 mallarna här nedan. Du kan välja på vimplar med en eller två spetsar.
    Hur många mallar du behöver beror på din girlangs längd. Om du ska använda din girlang som en julgransdekoration behöver du troligtvis många fler vimplar än om du ska hänga den på en hylla eller ett skåp.
  2. Klipp ut vimplarna, om du vill kan du lägga flera blad bakom varandra och klippa ut samtidigt för att spara tid. Då är det bra att sätta ihop dem med gem så att papperna inte glider isär när du klipper ut dem.
  3. Vik alla pappvimplar på mitten så att du kan fästa dem över ett band eller snöre.
  4. Ta papperslimmet och limma på insidan av dina vimplar. Häng dem över bandet du valt som stomme till din girlang. Tryck sedan ihop den med motsatta sidan på vimpeln. Fäst fast alla vimplar på samma vis med en bit snöre mellan dem. Bestäm själv vilket mellanrum du vill ha mellan vimplarna allt efter tycke och smak.

Sedan är din vimpel girlang till julgranen klar och det är dags att hänga upp den för att få njuta av den i ditt härliga julhem.

Jag föredrar vit girlang till julgranen men om du bättre gillar färger så som rött, grönt, silver, guld eller kanske grå kan du göra denna jul girlang i din egna design.

Lycka till med dina girlanger med vimplar!

Här kan du hitta fler DIY julpynt med mallar och instruktioner!

FAQ

Kan man göra denna vimpel girlang till julgranen av tapet?

Ja, du kan göra dessa vimplar i vilket papper du vill så som tapet, tidningspapper, inslagningspapper ritpapper, glitterpapper. Allt efter tycke och smak.

 

Är det lätt att göra girlanger med vimplar?

Denna girland är ett bland det enklaste DIY pappers julpynt du kan göra.

 

Passar detta julpynt att göra ihop med barn?

Denna julgransdekoration girlang i papper passar lika väl att pyssla ihop med ett barn hemma som i skolan. Eller varför inte på en julfika ihop med väninnorna?

 

Finns det fler enkla DIY julpynt i papper med mallar som jag kan pyssla?

Japp, på denna blogg kan du hitta mängder av julpyssel med mallar att skriva ut. Det är bra att klicka här för att komma till fler DIY inlägg.